ATLAS behandeling

UITGANGSPOSITIE : DISBALANS 

 

Bij zeer veel mensen staat het hoofd niet in een optimale positie op de eerste halswervel, de atlas. Het kan reeds mislopen bij de geboorte wanneer de baby geboren wordt met de navelstreng om de hals, d.m.v. een tang- of zuignapbevalling of een keizersnede. Later kan het probleem optreden ten gevolge van een auto ongeval met whiplash, een val van een fiets of een paard, het veelvuldig en/of foutief tillen of een operatie onder narcose waarbij het hoofd helemaal naar achter gebracht wordt om intubatie mogelijk te maken.

Emotionele spanning (ten gevolge van deze materialistische veeleisende wereld) zorgt reflectoir voor een grote toename in de spierspanning ter hoogte van de bovenste wervels waardoor de atlas zijn optimale positie kan verliezen. Topsporters die van nature een correcte atlaspositie hebben (noodzakelijk voor topprestaties) ervaren vaak dat ze na een zware val hun vroegere niveau niet meer halen ondanks dezelfde (of mogelijk zelfs meer) trainingsarbeid. De plaats rondom de atlas krijgt dus zeer veel mechanische (lichamelijke) en emotionele (psychische) belasting te dragen. Ons levensgeluk is gekoppeld aan onze lichamelijke en emotionele draagkracht. Bekijk de trotse vogel die mooi vliegt door beide vleugels in perfecte harmonie te gebruiken; de ene vleugel is de lichamelijke, de andere de emotionele. Een foutieve positie van de atlas beïnvloedt onze vleugels, heeft een negatieve invloed op ons geluk. We spartelen doorheen het leven zoals een vogel met een gekwetste vleugel. Omdat de atlas niet enkel ons hoofd draagt maar tevens voor de ophanging van onze wervelkolom en van het gehele skelet zorgt heeft een foutieve positie van de atlas heel wat negatieve gevolgen. Dit zijn de belangrijkste :

  • Een continue spierspanning om ons hoofd mooi rechtop te houden om goed te kunnen kijken
  • een verkleining van de opening tussen schedel en ruggenmergkanaal met als gevolg een verhoogde druk op de hersenvliezen en de wervelslagaders en een minder vlotte pulsatie van het ruggenmergvocht
  • emotionele blokkade 

met hoofdpijn, migraine, nekpijn steeds terugkerende stijve nek, duizeligsheidsverschijnselen als gevolg

rugpijn, al dan niet met geïrriteerde zenuwen, zelfs deels blijvend na een nochtans geslaagde herniaoperatie

  • bekkenproblematiek, (vals) beenlengte verschil
  • pijn in de gewrichten van de onderste en bovenste ledematen zoals schouderklachten, kniepijn tot zelfs hielspoor
  • vermindering van de lichamelijke en geestelijke prestaties

OP ZOEK NAAR DE OPLOSSING : ATLASBEHANDELING

Deze behandeling bestaat uit een specifieke, diepe mechanische massage van de bovenste nekspieren d.m.v. een vibreerstift, dus zonder manipulatie. Door de toegediende prikkels gaan de sensoren van het autonome zenuwstelsel een nieuwe setting-point van spierspanning registreren, waardoor het schedel-atlasgewricht beter ontspant en de atlas naar zijn juiste positie terugkeert.

In de eerste sessie gebeurt al een groot deel van de atlascorrectie met vrij duurzame resultaten gedurende de volgende weken of maanden. De verdere behandeling bestaat uit 2 à 3 sessies met 4 à 6 weken tussentijd; tijdens deze sessies is er tijd voor een evaluatie, controle en aanvulling (verdieping). Een herhaalbehandeling is meestal pas nodig na meerdere maanden of jaren.

PROCES VAN ZELFGENEZING – REGENERATIE

Als de atlas correct gepositioneerd is kan het lichaam zich mechanisch en emotioneel meer ontspannen en tegelijkertijd beter (in evenwicht) functioneren. De vogel beschikt terug over beide vleugels die zich aanspannen en ontspannen en perfect in harmonie functioneren. Mensen die de atlasbehandeling kregen vertellen ons dat ze gemakkelijker een rechte houding aannemen. Ze kunnen beter omgaan met stress en beter richting geven aan hun eigen leven i.p.v. steeds beslissingen te nemen die de maatschappij hen opdringt. Ze hakken bijvoorbeeld makkelijker knopen door in probleemsituaties waarover tijdens de behandeling in de praktijk gepraat werd. Youp van ‘t Hek heeft het daar in één van zijn theatervoorstellingen over.

Daarnaast ervaren ze een groter gevoel van grotere alertheid, openheid en algehele balans. Hun algemene veerkracht en het zelfsturend vermogen nemen toe. Ze beschikken over meer energie en kunnen betere prestaties leveren, zowel lichamelijk als emotioneel. Bovendien verbetert hun immuniteit en komt de hormoonhuishouding beter in balans. Dit is mogelijk de verklaring waarom fibromyalgie en cvs patiënten na een atlasbehandeling gemakkelijker de weg naar beterschap vinden. Opvallend is dat andere geneeswijzen (manuele therapie,osteopathie, myofasciale therapie, nst, gesprekken met partner, huisarts en psycholoog) dieper kunnen inwerken en efficiënter worden. Toch is deze atlasbehandeling geen wondermiddel tegen allerlei kwalen. Door de atlasbehandeling geven we uw lichamelijk en emotioneel zelf genezende vermogen een flinke duw in de rug. Deze zelfgenezing hangt evenwel samen met de lichamelijke en emotionele toestand die de persoon had voor de behandeling, m.a.w. de gezondheidsklachten zullen bij de ene relatief sneller verdwijnen dan bij de andere omdat er bij deze laatste eerst meer herstelreacties zullen plaatsvinden (er moet eerst meer opgekuist worden maar beter en mooier zal het worden, wees gerust)

REACTIES NA BEHANDELING

In de weken (soms zelfs maanden) na de behandeling kunnen (soms lastige) reacties optreden. Deze reacties passen in het proces van zelfgenezing en zijn te vergelijken met een tijdelijke achteruitgang die ook kan optreden na een manuele therapie of een andere behandeling die gericht is op het versterken van het zelf genezende vermogen. Mogelijke lastige reacties zijn: vermoeidheid, spierpijnen in de nek en rug, dromen, emotioneel (tijdelijk) wat ontregeld zijn. Ziektes die men eerder heeft doorgemaakt en die niet volledig zijn ‘uitgeziekt’, kunnen opnieuw kortstondig verschijnen om vervolgens definitief te verdwijnen. Luister daarom goed naar uw lichaam. Merk de veranderingen op en zet ze voor ons op mail Je kan het proces van zelfgenezing ook ondersteunen door gezond te eten, regelmatig en op een ontspannen manier te bewegen in de natuur, veel water te drinken en vooral dingen te doen die je leuk vindt. Doe dit alles zo vaak mogelijk en vind je lach terug!

PREVENTIE

Deze methode stelt het menselijk organisme in staat om zich te herstellen en zich te versterken. Maar bovenal is deze methode preventief en wordt ze daarom bij kinderen best zo vroeg mogelijk toegepast, zeker na een moeilijke geboorte (mechanische of psychische extra belastende omstandigheden) Het helpt hen om meer in balans op te groeien en zich beter te ontwikkelen. Meer info kan u ook vinden op : www.atlasbehandeling.be